UPC      ETSAV      CAIRAT
  ESCOLA D'ARQUITECTURA DEL VALLÈS
  DIBUIX TÈCNIC
   
  Presentació
  Professors
  Tutorials
  Temes de geometria
  Temes de dibuix
  Treballs d'anys anteriors
  Bibliografia
  Atenea

 

Inici  >>   Treballs d'anys anteriors  >>   Galeria Schmela (Düsseldorf), 1967-1971  
  Galeria Schmela (Düsseldorf), 1967-1971
Arqhitecte: Aldo van Eyck
 
   
 


Galeria Schmela, Düsseldorf (Alemanya), 1967-1971
Arquitecte: Aldo van Eyck.

La galeria té el nom del seu primer propietari, Alfred Schmela, i està situada a la part més densa del centre de Düsseldorf. Ocupa la part inferior d'un edifici petit, en un solar estret entre mitgeres. L'edifici té tres plantes d'alçada i un soterrani, de les que les dues últimes eren l'habitatge del propietari. A la planta baixa, l'arquitecte va haver de renunciar a quasi 6 metres dels poc més de 12 que té la façana, per permetre la sortida d'un pàrking veí (actualment, la galeria ocupa també aquesta zona de pas). Amb aquesta pèrdua, l'espai restant de la planta funcionava tan sols com un nexe entre el carrer i l'espai d'exhibició, que ocupa el soterrani i la planta per sobre d'aquest accés. Llevat de la superior, les plantes estan connectades per un cilindre buit de vidre que es veu des de l'exterior, a traves de les obertures de la façana. Això crea una fusió d'espais, del domini privat i del públic, que Van Eyck proposava com el concepte arquitectònic del projecte. Aquest cilindre havía d'unir verticalment totes les plantes, de manera que, com Van Eyck dibuixava a la secció del projecte, un ocell podia entrar per la planta baixa i sortir volant per la planta superior, tanmateix abans d'acabar l'obra, el client va modificar el projecte i es va ocupar aquesta part per tal d'ampliar el seu apartament en la última planta. Segons l'arquitecte, aquest canvi va desfer l'ambigüitat de la relació interior-exterior que ara és molt menys sugestiva.

A l'alçat de la galeria Schmela, tal com es presenta en aquest treball, la falta de valoracions fa que no arribi a reflectir el caràcter ni la volumetria de la façana construïda. L’objectiu del treball era acabar aquest dibuix, de manera que mostrés amb més claredat la seva volumetria.

 

 
  Treballs dels alumnes
 
  (Els treballs es mostren tal com els alumnes els van enviar)
 
 
   
  Enrique Arranz Puig
 
 
   
  Lluïsa Andreu Alegre
 
 
   
  Eddgar Díaz Jiménez
 
 

>>>  Torna a l'inici de la pàgina