UPC      ETSAV      CAIRAT
  ESCOLA D'ARQUITECTURA DEL VALLÈS
  DIBUIX TÈCNIC
   
  Presentació
  Professors
  Tutorials
  Temes de geometria
  Temes de dibuix
  Treballs d'anys anteriors
  Bibliografia
  Atenea

 

  Inici  >>   Treballs de taller  >>   Habitatges a Accordia /1 (Cambridge), 2008  
  Habitatges a Accordia /1 (Cambridge), 2008
Arquitectes: Feilden Clergg Bradley Studios
 
   
 

Dibuix d'una part del projecte (la versió gran del tipus del treball).
 


 
   
 

L'espai central comunitari amb els dos grups de cases
 

Habitatges a Accordia (Cambridge), 2008
Arquitectes: Feilden Clergg Bradley Studios

L'Agrupació Accordia és un nou barri residencial de Cambridge, situat entre la ciutat i el camp, en un paisatge amb vegetació ja consolidada. El projecte de Feilden Clergg Bradley Studios afecta a 9,5 ha d'aquest barri, i s'emmarca dins de la política britànica de densificació d'àrees urbanes. La volumetria es resol com un extens tapís d'agrupacions en filera, de casses amb àmplies terrasses, patis interiors i una gran varietat de tipus, en un entorn enjardinat de 3 ha. En total són 212 habitatges de 3 a 5 dormitoris (de 90 a 350 m2) i 166 apartaments de 1, 2 i 3 habitacions (de 45 a 145 m2), del quals el 30% és habitatge protegit, en propietat o lloguer, amb el mateix disseny i materials dels privats. Situat a 30 minuts a peu del centre, a 10 minuts de l'estació i amb molts camins enjardinats per a vianants i ciclistes, el pla director proposa que els residents optin per no utilitzar el cotxe com a mitjà de transport habitual.

El model escollit per aquest exercici se situa a la part oriental del solar, en dos grups separats de fileres simètriques, de set habitatges, a les dues bandes de l'espai comunitari central, ordenades d'est a oest. Als habitatges s'accedeix per carrers de 7 m d'ample, d'ús restringit per a vehicles i, en la seva part posterior, per un espai comunitari de 12 m d'ample. La façana de les cases a aquest espai es caracteritza per les altes xemeneies, que evoquen el perfil d'alguns carrers del centre històric de la ciutat de Cambridge. Un pati interior connecta les dues façanes i, limitat per reixes metàl·liques, permet veure a través de l'edifici, a nivell de la planta baixa. Aquest espai conté l'aparcament i un espai descobert de jardí que es connecta amb la sala d'estar de la planta baixa i amb la terrassa de les habitacions del pis superior. Aquí hi ha una altra sala d'estar, que pot convertir-se en una quarta habitació. El segon pis és ocupat per una sola habitació, amb una terrassa pròpia, que té la porta d'accés al pis inferior, per reforçar el seu aïllament de la resta de la casa. Les terrasses es dissenyen com a sales a l'aire lliure i com a filtres de l'espai comunitari amb què es relacionen, sense comprometre la privacitat.

El 2008 el projecte va rebre el RIBA National Award i el RIBA Stirling Prize, el premis d'arquitectura més prestigiosos del Regne Unit.

El projecte ha estat publicat a:
- Mike Keys i Stephanie Laslett, eds., 2009. Dwelling Accordia / Feilden Clegg Bradley Studios... [et al.], Londres : Black Dog Publishing.
- Aurora Fernández Per, Javier Mozas y Javier Arpa, eds., 2007. Dbook: Density, Data, Diagrams, Dwellings : análisis visual de 64 proyectos de vivienda colectiva. Vitoria-Gastez : A+t ediciones.
http://fcbstudios.com/work/view/accordia, web de FeildenClerggBradleyStudios.

 

 
  Treballs dels alumnes
 
  (Els treballs es mostren tal com els alumnes els van enviar)
 
 
   
  Sergi Martínez Migens
 
 
   
  Sergi Martínez Migens
 
 
   
  Sergi Martínez Migens
 
 
   
  Sergi Martínez Migens
 
 
   
  Ada Coll Rosell
 
 
   
  Ada Coll Rosell
 
 
   
  Ada Coll Rosell
 
 
   
  Ada Coll Rosell
 
 
   
  Pol Mensa Biosca
 
 
   
  Pol Mensa Biosca
 
 

>>>  Torna a l'inici de la pàgina